Новина: "Мъките" по опорочения водопровод Ястребино - Омуртаг продължават
(Категория: Омуртаг)
Публикувано от paragraf22
четвъртък 16 октомври 2014 - 16:38:21

Независимо от откраднатите пари по проекта ПРООН на ООН отпреди десетина години за изграждането на водопровод, който да докарва вода от язовир Ястребино до град Омуртаг държавата продължава да налива пари ведно неработещо съоръжение.

Публикуваме поредния"епизод от сагата"

Дружество „ВиК Омуртаг – 2014”, което изпълнява ремонтните работи по водопровода от язовир Ястребино, изказа благодарност на Областната администрация в Търговище за оказаното съдействие за осигуряване на специализирана техника.
За ускоряване работата на обекта, с цел приключването му в определения срок, от фирмата поискаха верижен багер. Машината е нужна, за да се извършват изкопни работи в пресечения терен, където ще се монтират новите тръби.


Зам. областният управител инж. Красимир Неделчев се ангажира с намирането на такава техника, която се очаква да пристигне в района на ремонтните работи днес. Тя ще бъде предоставена от фирма в Шумен.
Обектът “Изпълнение на дейности за осигуряване проводимостта и техническите параметри на изградения водопровод от ПСПВ „Ястребино” до помпена станция „Омуртаг” и съоръженията към него за обезпечаване на необходимото водно количество за водоснабдяване на град Омуртаг” се финансира по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Средствата са от бюджета на Министерството на регионалното развитие, което сключи Споразумение с Община Омуртаг. Общината подписа договор за обекта с Дружество по ЗЗД „ВиК Омуртаг – 2014” на стойност 468 729 лв.
Обектите от ПИП в населените места от областта се контролират и подпомагат от Областния управител. По график от следващата седмица започват инспекции по отделните проекти, финансирани по Програмата.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://www.targovishtenews.com/news.php?extend.3117 )