Новина: „Данъчен урок” в 1 СОУ.
(Категория: Образование)
Публикувано от paragraf22
сряда 20 февруари 2013 - 08:14:47

Първият данъчен урок в Търговище беше изнесен в ІСОУ„Св.Седмочисленици”, в понеделник.
Както по-рано ви информирах , Кампанията „Данъци за младите” се осъществява в цялата страна .
С помощта на интерактивна презентация, се надяваме да провокираме дискусии сред младите по темите „данъци” и „осигуровки”.
Подготвена е и фенстраница на кампанията в социалната мрежа Фейсбук - www.facebook.com/vlezvchas. Само за два дни страницата е генирарала 300 харесвания от ученици от цялата страна.


Давайки своя глас за фенстраницата на кампанията, учениците получават възможност да се запишат за участие в конкурс на тема „Данъците, без които не можем”. Конкурсът е разделен в две категории – текстова и визуална, а наградите са атрактивни – таблет, смартфон и електронен четец за книги. Кой ще спечели „яките” награди ще определи авторитетно жури, част от което са Любен Дилов-син, актьорите Димитър Рачков и Мария Игнатова, певците Део, Графа и Орлин Павлов, актрисата Силвия Лулчева и моделът Диляна Попова.
С кампанията „Влез в час с данъците” НАП си поставя за цел да промени възприятията на младите хора относно плащането на данъци и осигурителни вноски. Кампанията включва срещи с ученици на възраст между 14 и 18 години в общообразователните училища в 28-те областни града на страната. Приходната агенция планира да развие проекта „Данъци за младите”, като въведе час за данъчно обучение в официалния учебен план на средните училища.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://www.targovishtenews.com/news.php?extend.692 )