Новина: Криминален бюлетин
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
вторник 10 март 2020 - 09:54:41

На 6.03.2020 г. около 12,30 ч в РУ-Попово е получен сигнал, че в двора на дома си в с. Горско Абланово, община Опака, е намерен обесен без видими следи от насилие 64-годишен мъж от селото. При извършени последващи процесуално-следствени действия на земята в близост до тялото на мъжа е намерен трупа на съвместно живееща с него жена, също на 64 години. При извършен оглед на трупа й са установени наранявания в областта на главата, причинени от нанесени удари с твърд тъп предмет. Телата са откарани в МБАЛ-Търговище за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 116, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово. Действията по разследването се извършват под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.

Започнато е бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово. При извършена на 6.03.2020 г. около 13 ч полицейска проверка в гр. Попово е установено, че правоспособен 22-годишен водач от гр. Търговище управлява по ул. „29 юни“ собствения си лек автомобил „Фолксваген Голф“ с великотърновска регистрация след употреба на наркотичното вещество канабис, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Започнати са две бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище. При извършена на 7.03.2020 г. около 9 ч полицейска проверка в община Търговище – на пътя между селата Стража и Разбойна, е установено, че правоспособен 47-годишен водач от гр. Търговище управлява лек автомобил „Тойота Рав 4“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,54 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На 7.03.2020 г. около 18,15 ч в село Овчарово, община Търговище, правоспособен 36-годишен водач от същото село, управлявайки по ул. „Мургаш“ собствения си лек автомобил „Мерцедес А 160“ с търговищка регистрация, при движение направо е изгубил контрол над управлението му, и е блъснал паркирания вдясно на пътното платно лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с търговищка регистрация – собственост на 41-годишна жена от с. Овчарово. При извършена проверка на водача по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че същият е управлявал моторното превозно средство след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,79 промила. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На 7.03.2020 г. в гр. Търговище в момент на извършване на кражба от монетници на три броя електрически детски колички–фирмена собственост, е задържан 19-годишен мъж от с. Бистра, община Търговище. След проведени в РУ-Търговище незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че същият за времето от 7.02.2020 г. до 7.03.2020 г. от същите колички чрез взломяване е извършил кражба на пари на обща стойност около 200 лв. Извършителят е известен на полицията с предишни негови кражби. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ-Търговище.

Иглолистна гора на голяма площ е спасена благодарения на бързите професионални действия на екип служители на РСПБЗН-Попово, които са се отзовали на 8.03.2020 г. на сигнал за възникнал вследствие небрежност при боравене с открит огън пожар в сухи треви и храсти в землището на с. Долец, община Попово. Техни колеги от РСПБЗН-Търговище са предотвратили разрастване на пожар, възникнал на 7.03.2020 г. в сухи треви, храсти и борови иглички в землището на с. Кошничари, община Търговище, в посока към намираща са в съседство 14 декара иглолистна гора. За горепосочения период от време без преки материални загуби от служители на районните служби ПБЗН са погасени и пожари в сухи треви в ж.к. „Младост“ в гр. Попово/там спасени от огъня са две намиращи се в съседство сгради/; в землището на с. Камбурово, община Омуртаг; и в землището на гр. Антоново. Погасени без преки материални загуби са и пожари, възникнали в запалени отпадъци в метален контейнер за смет на ул. „Опълченска“ в гр. Търговище, и в сухи треви край с. Подгорица, община Търговище – в близост до пътя Търговище-Попово, където огънят се е пренесъл от запалено нерегламентирано сметище.

Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://www.targovishtenews.com/news.php?extend.5028 )