Новина: "Грандиозен успех". 46 автомобила е вдигнал „паякът“ за седмица в Търговище
(Категория: Общество)
Публикувано от paragraf22
сряда 04 март 2020 - 11:32:10

46 коли е вдигнал репатриращият автомобил в Търговище през първата седмица на функционирането си. 32 от тях са откарани на наказателния паркинг на терена на бившите казарми. Останалите 14 са освободени на място, след появата на водачите им. В тези случаи таксата за преместване се дължи наполовина и е в размер на 20 лв.
16 от принудително преместените автомобили са без регистрационни номера. Към момента само 2 от тях все още не са потърсени от собствениците си.
От всички преместени автомобили само един е с регистрация от друга област на страната.
Припомняме, че сигнали за преместване на излезли от употреба и неправилно паркирали превозни средства могат да подават единствено инспекторите на Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности“ (СОД).
Телефонният номер на наказателния паркинг, стопанисван от СОД, е 0893323307. Престоят там се заплаща по 1,20 лв. за всеки започнат час.
Улиците, по които е забранено паркирането и/или престоят на превозни средства и се контролират от „паяка“, са определени от Комисията по транспорт и безопасност на движението към Община Търговище. Списъкът им е публикуван в сайта на местната администрация: https://www.targovishte.bg/transport/paqk%20ulici.pdf
Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://www.targovishtenews.com/news.php?extend.5023 )