Новина: Криминални новини
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
петък 09 август 2019 - 11:42:33

След проведени незабавни издирвателни действия в РУ-Търговище е установен и задържан извършител на противозаконно отнемане на МПС. За времето от 20,30 ч на 7.08.2019 г. до 02,50 ч на 8.08.2019 г. в гр. Търговище неизвестен извършител противозаконно е отнел лек автомобил „Фолксваген Джета“ с търговищка регистрация – собственост на 81-годишен мъж от същия град. Автомобилът е бил паркиран на улица в централната част на областния център. Впоследствие моторното превозно средство е намерено катастрофирало и изоставено на бул. „Ал. Стамболийски“ в гр. Търговище. След проведени в РУ-Търговище незабавни оперативно-издирвателни действия е установен извършителят на деянието – 18-годишен младеж от с. Ябланово, община Котел, известен на полицията. Той е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 346 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Образувано е бързо полицейско производство по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище. На 8.08.2019 г. при извършена около 13 ч полицейска проверка в с. Баячево, община Търговище, е установено, че правоспособен 41-годишен водач от гр. Попово управлява лек автомобил „Фолксваген Фокс“ - собственост друг на мъж от село Баячево, като автомобилът не е регистриран по надлежния ред и е без регистрационни табели, поставени на определените за целта места.

На 8.08.2019 г. около 04,00 ч в РУ-Омуртаг е получен сигнал за това, че на 7.08.2019 г. около 21 ч в двора към салон за тържества в гр. Омуртаг при детска игра 9-годишно момче от същия град е паднало в необезопасена бетонна шахта с дълбочина около 1,6 м. В резултат то е прието за наблюдение в МБАЛ-Търговище с данни за комоцио и три счупени предни зъба, без опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 133 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен в 17,42 ч сигнал за възникнал пожар в двигателя на лек автомобил „Волво“ със силистренска регистрация на паркинг пред магазин от търговска верига в гр. Търговище. Вследствие на инцидента са унищожени перка на климатик и ел. кабел в автомобила. Няма пострадали хора.

Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://www.targovishtenews.com/news.php?extend.4939 )