Новина: Криминални новини
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
вторник 04 юни 2019 - 11:19:46

Образувани са три бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс(за управление на МПС с концентрация на алкохол в издишания въздух над 1, 2 промила) - по описите на РУ-Търговище и РУ-Попово. На 31.0.2019 г. около 6 ч при извършена в гр. Търговище полицейска проверка е установено, че правоспособен 26-годишен водач от с. Долно Козарево, община Омуртаг, управлява по ул. „Преслав“ лек автомобил „БМВ 525 Д“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,41 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. При извършена на 31.05.2019 г. около 22,50 ч на път III-204, км 43+748 е установено, че правоспособен 48-годишен водач от гр. Велико Търново управлява лек автомобил „ВАЗ 21214“ с великотърновска регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,69 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. При извършена на същото място полицейска проверка е установено още, че около 22,30 ч на същия ден правоспособен 50-годишен водач от с. Славяново, община Попово, управлява собствения си лек автомобил „21213“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,35 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Водачът е задържан в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Образувано е бързо полицейско производство по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг. На 31.05.2019 г. при извършена полицейска проверка в с. Церовище, община Омуртаг, е установено, че неправоспособен 32-годишен водач от същото село управлява по ул. „Волга“ лек автомобил „Фолксваген Поло“ с търговищка регистрация – собственост на 68-годишен мъж от Церовище, след като в едногодишен срок е наказван по административен ред за същото по вид нарушение с влязло в сила наказателно постановление.

На 1.06.2109 г. около 19,45 ч в гр. Търговище при извършена полицейска проверка на 19-годишен младеж от гр. Търговище е установено, че същият държи у себе си 0,31 грама суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана. По случая се извършва проверка.

Трима непълнолетни са установени в гр. Търговище, докато извършват кражба на акумулатор от лек автомобил. На 2.06.2019 г. около 03,40 ч в момент на извършване на кражба на акумулатор от незаключен лек автомобил „Рено Клио“ с търговищка регистрация - собственост на 36-годишна жена от с. Алваново, община Търговище, са установени трима 16-годишни младежи от същия град. Автомобилът е бил паркиран на ул. „Капитан Данаджиев“ в града. По случая в РУ-Търговище се извършва проверка, резултатите от която ще бъдат докладвани в Районна прокуратура-Търговище.

На 31.05.2019 г. около 17,30 ч на път I-4/София-Варна/, на км 210.357 в близост до с. Презвитер Козма, община Омуртаг, правоспособен 44-годишен водач от гр. Казанлък, управлявайки лек автомобил „Рено“ със старозагорска регистрация-фирмена собственост, при движение в посока Варна-София на прав и сух участък от пътното платно е изгубил контрол над управлението на автомобила, който е излязъл извън платното и се е преобърнал в дясно по посока на движението му. В резултат на пътния инцидент на моторното превозно средство са нанесени значителни материални щети. На водача е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „а“, във връзка с чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 31.05.2019 г. около 5 ч е възникнал пожар в постройка във вилна зона „Драката“ край гр. Търговище – собственост на 64-годишна жена от същия град. В резултат от инцидента са изгорели около 100 кв м покривна конструкция, 12 птици, 10 зайци, бетонобъркачка, ъглошлайф, косачка. Вероятната причина за възникване на инцидента е късо съединение на електрическата инсталация. Пожарът е погасен от 7 служители на РСПБЗН-Търговище с три противопожарни автомобила. За гасенето му са използвани 23 000 л вода.

За горепосочения период от време служители на районните служби ПБЗН в областта са реагирали на различни сигнали за необходимост от съдействие в резултат на падналите проливни дъждове. На 1.06.2019 г. е било отстранено паднало дърво на ул. „Цар Освободител“ в гр. Търговище, което е затруднявало движението на МПС. Паднали големи клони върху пътното платно в с. Мечево,община Антоново, са отстранили и служители на РСПБЗН-Антоново на 2.06.2019 г. около 18 ч. Погасен е и пожар, възникнал в трафопост на ул. „Тр. Китанчев“ в гр. Търговище. Инцидентът е възникнал вследствие на късо съединение, а в резултат от него е унищожен захранващ кабел. Служители на РСПБЗН-Попово са реагирали на получен на 2.06.2019 г. сигнал за възникнал пожар в лек автомобил „Ауди“ в с. Голямо Градище. Предполагаемата причина за възникването му е късо съединение. В резултат е унищожена ел. инсталацията на автомобила, а самото МПС е спасено от огъня. Вечерта на 2.06.2019 г. служители на РСПБЗН-Попово и РСПБЗН-Антоново са реагирали на три сигнала за необходимост от отводняване на помещения вследствие голямото количество паднали валежи – в къща в с. Светлен, обшина Попово, и в кланица в гр. Попово, и в къща в с. Семерци, община Антоново.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://www.targovishtenews.com/news.php?extend.4913 )