Новина: Криминален бюлетин
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
вторник 23 април 2019 - 12:21:22

Образувано е бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.На 22.04.2019 г. при извършена полицейска проверка в кв. „Запад“ на гр. Търговище е установено, че правоспособен 45-годишен водач от същия град управлява собствения си лек автомобил „Форд Фокус“с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,84 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Извършител на кражба на инструменти е установен и задържан в РУ-Търговище.За времето от 1.04.2019 г. до 20.04.2019 г. от гаражно помещенеи в с. Твърдинци, община Търговище. неизвестен извършител е извършил кражба на различни по вид инструменти и стопански принадлежности – собственост на 86-годишен мъж от селото. След проведени в управлението оперативно-издирвателни действия е установен извършителят на деянието – 59-годишен мъж от гр. Шумен. Пo случая се извършва проверка.

В РУ-Търговище е установен и извършител на повреждане на част на лек автомобил. На 18.04.2019 г. за времето от 21,30 до 22 ч в гр. Търговище неизвестен извършител е увредил ляво странично огледало на лек автомобил „ДачияЛоган“ с търговищка регистрация – собственост на 26-годишен мъж от града, който е бил паркиран на бул. „Александър Стамболийски“ в областния център. След проведени в управлението оперативно-издирвателни действия е установено, че извършител на деянието е 22-годишен мъж от гр. Търговище. По случая се извършва проверка.

В РУ-Търговище са установени и задържани двама извършители на кражба на овца от търговищко село.За времето от 20.04.2019 г. до 14 ч на 22.04.2019 г. неизвестен извършител е извършил кражба на овца от стопанска постройка на къща в с. Голямо Ново, община Търговище – собственост на 55-годишен мъж. След проведени в управлението оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са установени извършителите на деянието – 26-годишен мъж от гр. Шумен и 30-годишен мъж от с. Голямо Ново, известни на полицията. Двамата са задържани в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

280 електронни фиша за нарушения по Закона за движение по пътищата на водачи на МПС са издадени в сектор „Пътна полиция“ на областната дирекция за периода от 15.04.2019 г. до 21.04.2019 г. За това време по пътищата на областта със стационарно преносим уред(лазерна тринога) са констатирани 72 нарушения на скоростните режими от водачи на МПС, а след допълнителна проверка е установено, че един от тези автомобили се управлява, без да има сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност.За горепосочения период от време в областта с мобилните технически средства, с които са оборудвани служебни полицейски автомобили, са установени още 11 нарушения на скоростните режими.

Два пожара са погасени без преки материални загуби в областта за изминалото денонощие. Служители от дежурния екип на РСПБЗН-Омуртаг са погасили пожар, възникнал в коминно тяло на къща в с. Великденче, община Омуртаг, поради неправилно ползване на отоплителен уред, а техни колеги от РСПБЗН-Антоново са погасили пожар, обхванал сухи треви с площ около 80 000 кв м, в землишето на с. Шишковица, община Антоново.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://www.targovishtenews.com/news.php?extend.4858 )