Новина: Криминални новини
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
понеделник 18 март 2019 - 10:59:22

Образувано е бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс, по описа на РУ-Търговище. На 15.03.2019 г. около 12,15 ч при извършена в гр. Търговище полицейска проверка е установено, че правоспособен 36-годишен водач от гр. София управлява по бул.„Трайко Китанчев“ лек автомобил „БМВ-318И“ със софийска регистрация – собственост на 73-годишна жена от гр. София, след употреба на наркотични вещества или техни аналози – амфетамин, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство.


Пътен инцидент между два товарни автомобила в близост до гр. Търговище завърши със значителни материални щетиза единия от тях.На 15.03.2019 г. около 21,25 ч на път I-4/София-Варна/ в община Търговище, км 231+100 – в близост до разклона за предприятие„Енерсис“, товарен автомобил „Рено премиум“– влекач, и прикачено към него полуремарке – и двете с варненска регистрация, управляван от правоспособен 46-годишен водач от гр. Варна, при движение в посока София-Варна, на дясна крива е допуснал настъпване на пътен инцидент, като се е блъснал в движещо се пред него полуремарке-цистерна със софийска регистрация, прикачено към товарен автомобил „Рено премиум“-влекач – също със софийска регистрация-фирмена собственост, управляван от правоспособен 33-годишен водач от гр. Силистра.. На автомобила с варненска регистрация са нанесени значителни материални щети. На двамата водачи са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, които са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

На 17.03.2019 г. за времето от 8,45 ч до 10, 30 ч в община Търговище неизвестен извършител е извършил от незаключен лек автомобил „Тойота Ярис“ с търговищка регистрация, паркиран на паркинг в местността „Парка“ в близост до крайпътно заведение, кражба на дамска чанта с намиращи се в нея лични документи и сумата от 640 лв. и 80 евро, както и на мъжки портфейл със сумата от 150 лв. – собственост на 49-годишен мъж от града. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.
Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://www.targovishtenews.com/news.php?extend.4790 )