Новина: 35 000 лв. е бюджетът на Общинския фонд „ин витро“
(Категория: Образование)
Публикувано от paragraf22
сряда 06 март 2019 - 07:58:48

До 31 март е срокът за подаване на заявления за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми, жители на община Търговище.
Комисията за разглеждане и одобряване на кандидатурите ще излезе с решение до средата на месец април 2019 г.
На 35 000 лв. пък е увеличен годишният бюджет на Общинския фонд за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми. Това е с 5 000 лв. повече в сравнение с предходната година. Съгласно Правилника, уреждащ дейността на фонда, всяка от одобрените двойки ще получи до 2 500 лв. за изследвания и процедури. Ако кандидатите са повече от предвидените средства, с предимство са тези, които не са ползвали държавно подпомагане или финансиране от Общината.
През 2018 г. са подпомогнати 15 семейства или лица, живеещи на семейни начала. 10 пък са вече родените деца и чрез съдействието на Общинския фонд от създаването му през 2012 г. досега.
Вторият прием на документи за годината ще бъде обявен през месец септември.
Заявленията за кандидатстване се подават в Центъра за административно обслужване на Община Търговище. Списък с всички необходими документи е публикуван на сайта на Община Търговище: https://targovishte.bg/index.php?nav=304Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://www.targovishtenews.com/news.php?extend.4759 )