Новина: "Откриха" ремонтираната спортна зала в Търговище
(Категория: Спорт)
Публикувано от paragraf22
вторник 12 февруари 2019 - 16:01:42

Тържествен водосвет бе отслужен днес, 12 февруари, в тренировъчния комплекс на улица „Христо Ботев“, който бе обновен с държавно целево финансиране.
На водосвета присъстваха кметът д-р Дарин Димитров, треньори и спортисти от Търговище.
Кметът д-р Димитров благодари на правителството за отпуснатите средствата в размер на 850 хил. лв. за ремонта. „Днес е един хубав ден за Търговище. След всички инфраструктурни обекти, които реализирахме, успяхме да ремонтираме и спортната зала. Когато станах кмет, обещах на спортистите, че тази зала ще я бъде. Много не вярваха, но ние доказахме, че можем да се справим, въпреки всички трудности, през които минахме“, заяви кметът д-р Димитров.

Изявената състезателка по спортна стрелба и почетен гражданин на Търговище Антоанета Бонева, която провежда подготовката си в залата, благодари на Общината и правителството за оказаната подкрепа и изкази своето удовлетворение от извършения ремонт.

Припомняме, че средствата за обновяването на комплекса бяха отпуснати по искане на кмета на общината д-р Дарин Димитров. Сградата, в която тренират над 450 спортисти в клубовете по художествена и спортна гимнастика, борба и стрелба, е строена в периода 1968-1975 г., като в последните години материалната й база бе изключително амортизирана. Това наложи градоначалникът да потърси спешно държавно финансиране за ремонтите.

Със заложените дейности по рехабилитацията бяха реализирани мерки за енергийна ефективност. Подменени са дограмата и всички инсталации. Изградена е нова отоплителна система. Ремонтирани са подовите настилки, санитарните възли, а всички помещения са боядисани. Изградена е и рампа за хора с увреждания.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://www.targovishtenews.com/news.php?extend.4712 )