Новина: Криминален бюлетин от уикенда
(Категория: Криминални)
Публикувано от paragraf22
вторник 11 септември 2018 - 16:10:58

На 10.09.2018 г. около 15 ч в РУ-Търговище е установено, че в землището на с. Макариополско, община Търговище, 27-годишният Д. Б. от гр. Варна отглежда 26 броя растения, които при извършен полеви наркотест реагират на наркотичното вещество марихуана. Растенията са отглеждани в лозов масив, и всяко е с височина 2-2,5 м. При извършени последващи действия по разследването е установено, че Д.Б. съхранява в обитаван от него дом в друго търговищко село суха зелена тревиста маса с тегло 16,2 грама, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана, както и 0,6 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо при извършения наркотест на метамфетамин. Д.Б. е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а от Наказателния кодекс описа на РУ-Търговище.

На същия ден в община Търговище – на второкласен път между селата Мировец и Пресяк, при извършена полицейска проверка на 26-годишния Ю.А. от гр. Варна – пътник в лек автомобил. е установено, че същият държи у себе си 1,5 грама суха тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. Ю.А. е задържан в РУ-Търговище за срок до 24 ч на основание чл.72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

За времето от 1.09.2018 г. до 10.09.2018 г. неизвестен извършител чрез взлом на прозорец е проникнал в къща в с. Ломци, община Попово – собственост на мъж от селото, и е извършил кражба на „ДВР“ записващо устройство. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Попово.

Служители на РСПБЗН-Омуртаг са погасили без преки материални загуби пожар в отпадъци, възникнал на ул. „Търновска“ в гр. Омуртаг вследствие небрежност при боравене с открит огън.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://www.targovishtenews.com/news.php?extend.4670 )