Новина: Започва частична реконструкция на водопроводната мрежа в село Водица
(Категория: Попово)
Публикувано от paragraf22
четвъртък 04 септември 2014 - 17:50:30

В началото на септември започва частична реконструкция на водопроводната мрежа в село Водица, община Попово. Проектът е на обща стойност 384 302 лева и се финансира от КАФ Америка, фонд „Хелън Л. Райкър Ашли”.

Изпълнители са "Геострой Попово" ООД и "Антола" ООД. Те бяха избрани чрез търг, проведен от Фондация „Помощ за благотворителността в България“ (ФПББ), която действа от името на КАФ Америка.Ремонтът обхваща участъците с най-големи загуби на вода, при които подмяната би имала най-голям ефект – общо 1346 метра. Това са улиците: ул. "Първоармейска", южно от ул. Витоша", ул. "Витоша", северно от ул. "Първоармейска", ул. "Партизанска", западно от ул. "Първоармейска", ул. "Никола Ковачев", ул. "Теменуга", ул. "Странджа", южно от ул. "Теменуга", ул. "Бачо Киро", ул. "Левски", пресечката с площад "Възраждане" Площад "Възраждане", пресечката с ул. "Левски"
Проектът е следствие на поръчано от ФПББ проучване на мрежата от началото на 2014 г., според което загубите на вода в селото са 79% годишно, а почти 70% от тръбите трябва да бъдат подменени. Проучването завърши с идеен проект за цялостно реновиране на водопроводната мрежа, предоставен на Община Попово и на ВиК дружеството в Разград, които се ангажират с изпълнение на следващите фази.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://www.targovishtenews.com/news.php?extend.3005 )