Новина: Кой е виновен за изхарчените пари за проекта "Ястребино - Омурта"
(Категория: Омуртаг)
Публикувано от paragraf22
вторник 22 октомври 2013 - 20:51:17

Вода в Омуртаг няма да има поне година - две. Това стана ясно от изказването на заместник - министъра на регионалното развитие - н Симедчиев.
В най - оптимистичния вариант се приема, че с държавно финансиране в размер на около 2 000 000 лева ще се рехабилитира изградения, но неработещ водопровод от язовир "Ястребино"до Омуртаг. Причина за фарса с изразходването на близо 2 500 000 лева по програмата ПРООН на ООН е знаково решение на Експертния съвет по устройство на територията към Областна администрация - Търговище през 2005 година за промяна на подробния - устройствен план на първоначалния проект за трасе, а връх на политическата арогантност е предложението на действащ кмет на община от област Търговище за подмяна на първоначално одобрените тръби с такива, които не са отговаряли на критериите. Не на последно място е ролята на строителния надзор от фирма "Сник", която е подписала документа за пригодността на обекта.
Бившата народна представителка от ГЕРБ - жа Лили Боянова сезира 2 пъти окръжния прокурор на област Търговище г - н Драгомир Сяров, но очевидно доказателства за вина не бяха намерени....
Така, че уважаеми омуртагчани вода няма да имате, но всеки един от Вас знае кои са виновниците за факта да нямате вода.
Припомняме, че в архива на Областна администрация в Търговище се пазят всички документи по далаверата наречена Проект "Ястребино" - Омуртаг.
Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://www.targovishtenews.com/news.php?extend.1994 )