Новина: Пускат водата в Омуртаг
(Категория: Омуртаг)
Публикувано от paragraf22
вторник 15 октомври 2013 - 21:48:59

Вода в Омуртаг ще бъде пусната тази вечер от 17 до 20 часа. Това докладваха в Областния кризисен щаб от ръководството на „ВиК” в Търговище.
По обед в двата резервоара на дружеството са събрани към 1 800 – 1 900 куб. Единият е зареден на 62% от капацитета му, а другият на 43. Водата в тях постъпва от тръбопровода от Кипилово и с цистерни. 5 камиона от 20 и 30 тона зареждат в Търговище и транспортират водата до резервоарите.
Тази вечер тя ще бъде пусната в градската мрежа, като надеждите са да стигне до всички точки на града. Проблеми ще има по високите етажи. Водоноските няма да спират работа, като зареждането по квартали ще продължи. Изготвен е график за доставка на вода с цистерните до 27 октомври, който ще продължи при нужда.


Днес по трасето от Кипилово са станали още няколко нови аварии, които ще се отстраняват след 16ч, когато бъдат изключени помпите. По трасето може да се работи само след спиране на водоподаването, съобщиха от „ВиК”. В момента там довършват нова връзка от над 400 метра за втората помпа в пещерата. Нивото на водата в нея обаче продължава да пада.
По предварителна информация вода в градската мрежа се очаква да бъде пусната отново в събота. При възможност, ако събраните количества позволят, вода ще има и по-рано.
В четвъртък в Областната управа отново ще заседава Областният кризисен щаб, който се председателства от Областния управител Емел Расимова.
Ръководството на Администрацията благодари на Областните управители на Разград, Шумен, Велико Търново и др., които показаха съпричастност и съдействие за търсене на решение за водната криза в Омуртаг.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://www.targovishtenews.com/news.php?extend.1964 )