Новина: Достойно представяне на национален екофорум на ученици от Първо СОУ
(Категория: Образование)
Публикувано от tonipirin
сряда 28 ноември 2012 - 10:28:09

В края на миналата седмица в София се проведе национален екологичен семинар и конференция „Стъпвай леко“, организирани от фондация „Партньори-България“ като заключително събитие по проекта с международно участие Make the Link − Climate exChange.

Като представители на област Търговище във форума взеха участие Румяна Радославова – старши учител по география и икономика, Симона Иванова и Кристина Маринова - ученици от 12 и 9 клас, всичките от Първо СОУ“Св. Седмочисленици“. Търговищкото училище беше изключително активно през трите години работа по проекта. Есето на Симона, с което тя спечели наградата Kindle Touch WiFi, отличаващо се с активната позиция и искрена загриженост към обезлесяването, заедно с мненията на други участници, бяха обобщени в декларация, която вече е представена пред Европейския парламент. Евродепутатът Метин Казак, който силно подкрепя декларацията, подчерта на конференцията, че създаването на баланс и хармония между динамичното ни развитие и чиста околна среда е пряко свързано с придобиването на екологично и природозащитно образование. Той с удоволствие се срещна с представителите на училище „Свети Седмочисленици”, чийто възпитаник е самият той.
„Нашите малки зелени стъпки” е темата , по която нашите ученици презентираха работата на екоклуб „Посланици на природата”. Търговищкото представяне силно впечатли присъстващите, сред които имаше представители на образователното министерство, сдружение „За Земята“, Фондация „Тайм еко-проекти“ и др.
Учениците от Първа гимназия и тяхната ръководителка се завърнаха не само удовлетворени от участието си в събитието, но и с нови споделени идеи как да привличат повече съмишленици сред млади и възрастни за един по- екологичен свят. За да се роят техните „малки зелени стъпки”.


Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://www.targovishtenews.com/news.php?extend.121 )