Новина: Предстои заснемането на филм в Търговище
(Категория: Интервю)
Публикувано от T-news
вторник 27 ноември 2012 - 09:07:01

Денислав Янев е достатъчно известно име в културния живот на град Търговище. Тази констатация може да подразни някои доказани имена, но твърдението се основава на конкретните успехи на ученикът от Езикова гимназия в град Търговище. Младият автор сподели за читателите на targovishtenews.com бъдещите си творчески планове.

Дениславе оказва се, че след пиесите, които имаха определен успех си готов да заснемеш и филм. Защо какво те мотивира за този „смел” ход?

За мен пиесите се оказаха „организиран изказ” на желанието ми заедно с моите съученици и преподаватели да заявим своята позиция спрямо реалността. Оказа се, че много хора се изказаха ласкаво за нашето младежко желание да покажем на светът около нас как разбираме, как виждаме, как усещаме случващото се.

Потвърдиха ли се очакванията ти от пиесите?

Донякъде, защото се оказа, че ефектът от реакцията на околните ни провокираха и стимулираха да продължим нашето търсене, а не да спрем.

Какъв по жанр ще е филмът?

Филм на ужасите. Колкото и странно да звучи това ще е първият филм на ужасите заснет във град Търговище. От уважение към нашата публика ще си позволя да не коментирам повече подробности. Когато филмът е готов зрителите ще могат да оценят неговите достойнства, а също така и да изкажат своята критика.

И в заключение това ли е твоя начин на изказ?

Театралната, филмовата, житейската драматургия има за цел да документира индивидуалния изказ на драматурга и колективния изказ на актъорите. Ние имаме какво да кажем и искаме да го споделим със всички.Новина от Търговище Новини от Област Търговище
( http://www.targovishtenews.com/news.php?extend.115 )